KONSERT LØKEN KIRKE 12.10.18 KL. 19.00

KONSERT LØKEN KIRKE 12.10.18 KL. 19.00

- et CD- og konsertprosjekt med Frøydis Grorud (saksofon/fløyte) og
Trude Kristin Klæboe (vokal/piano)
Om CD’en Duften av liv (2015 Mudi):
Dette må være årets vakreste album. Dette er livsbejaende sanger som gir håp og glede.
Ikke bare kristne låter, men også viktige sanger uansett tro. Trude Kristin Klæboe har en
varm og inderlig stemme og spiller dessuten piano på en fabelaktig måte. Frøydis Grorud
behøver ingen nærmere presentasjon gjennom sine salme og jazzplater i tillegg til å være
frontfigur i "Beat for Beat bandet" på NRK. Albumet er mikset og mastret i Rainbow Studio.
Albumet ble presentert på Skjærgårdssang (2015), og satte salgsrekord.
Og hvem skulle trodd det i et år mange trodde CD-en var død ?
Frøydis Grorud:
Foruten å være kjent fra NRKs Beat for Beat-orkester (i over 18. år..) reiser hun land og
strand rundt på turneer med ulike prosjekter, bl.a. gruppen Vintermåne (Anne Gravir Klykkin
og Torjus Vierli, bl.a. med Rikskonsertenes prosjekt “Skolesangboka”), Trio de Janeiro
(Giørt/Lund) og ikke minst har hun de siste to år jule-turnert med Julenatt (Christian
Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Trond Lien og Cecilia Vennerstein / Trine Rein).
Hun er også komponist og plateprodusent, og har både utgitt og medvirket i et imponerende
antall kritikerroste CD innspillinger:
Diskografi
● Blåsang ( Jazzland 2015) - med Anne Gravir Klykken
● Psalmfulness ( Mudi 2015) - med Ulf Nilsen
● Duften av liv ( Master Music 2015) - med Trude Kristin Klæboe
● Stille som snø ( Jazzland 2014)
● Fra hjerte til hjerte ( MUDI 2013) - med Trond Lien
● Melting sound ( Jazzland 2012)
● Sanger om glede og fred ( Jazzland 2010 ) - juleplate med Torun Eriksen
● Markblomster og potteplanter - tonesatte dikt av Henrik Ibsen (2009) [1]
● Himmeldryss ( Lynor 2009)
Frøydis er i tillegg til å være en virtuos musiker på både sine saksofoner og fløyter en
utrolig sjarmerende, kunnskapsrik og helt enestående kulturformidler , som publikum elsker,
og dette får rom til å kommer særlig frem i dette konseptet.
Om Trude Kristin:
"Med et unikt og vakkert uttrykk er Trude Kristin en enestående fortolker av låter i både pop,
jazz og visesjangeren. Hun har etter hvert blitt en kjent og mye benyttet artist som har som
sitt varemerke å akkompagnere seg selv mens hun synger. En god karakteristikk av Trude
Kristin kan være ”det norske svaret på Eva Cassidy ”, for med en inderlighet i både stemme
og spill og svært personlige arrangementer løfter hun kjente klassikere til nye høyder."
Sitat Frøydis Grorud.
Trude Kristin jobber til daglig mye i begravelser (sjangermessig som en svært bredspektret)
solist og pianist, og i tillegg tilrettelegger og skreddersyr hun store seremonier, som hun
topper med svært dyktige musikere (Lise Voldsdal - fiolin, Tove Erikstad - cello, Frøydis
Grorud - saksofon m.fl.) rundt seg selv som hovedsolist. Hun har også vært solist bl.a. for
Ytre Suløens Jazzensemble og Prots (Sunnivakoret), og vært medlem i både Oslo Gospel
Choir (våren 1999) og Mosaic. Hun var pianospillende kordirigent allerede som 17-åring, og
begynte pianistkarrieren som 13-åring i det lokale tensingkoret i Ål.
Hun har også medvirket med sin sangstemme på flere norske filmer, bl.a. "Det største i
verden" (2000) og i NRK satsningen "Ibsen, En udødelig mann" (2006) for å nevne noe.
Som pianist og duettpartner har hun samarbeidet bl.a. med Jørn Hoel, Nora Foss Al-Jabri,
Sigrid Brennhaug, Marvin Charles, Gil Bonden, Bjarne Brøndbo, Erlend Bratland, Stine Hole
Ulla, Lise Mæland og Trygve Skaug. Julen 2015 var hun kapellmester på juleturne med Stine
Hole Ulla og Erlend Bratland. I den norske MGP finalen 2016 bidro TKK som låtskriver
sammen med Ingrid Skretting og Stine Hole Ulla på låta Traces, fremført av Stine Hole Ulla.
Trude Kristin jobber for tiden med nytt album med eget materiale (med låtskriver-hjelp fra
bl.a. Christian Ingebrigtsen og Trygve Skaug), og man skal heller ikke se bort ifra at det
dukker opp et julealbum i nær fremtid...
Noen tilbakemeldinger


Del denne artikkel på e-post